Discussiun par la cassœula

Ul Luisin l’è scià de not
cun’na sgorba de verz cott,
riva a taj de l’Angiulin,
che’l ga dis – Che bel casin –

– Ula verza inscì scùtada
l’ha ma par una vacada,
che la verza “è sempar bona”
ma la pert ul so’ aroma,
e pœ… van giò pel’lavandin
sali, gust e protein.-

Salta dent ul Rescaldin,
la sentù un pu de casin,
el ga dis: – Anca mi a fù insci,
ala sera o al mesdì. –

Ma la roba puse bela,
l’è che metum in padela
un zichin de alegria…
e ‘na bela compagnia.

di Angelo Moretti

In ogni caso, come recita un vecchio detto lombardo, quando è pronta, “la casoeula l’ha da vess ben tacchenta e minga sbrodolada e sbrodolenta”. 

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *